יום שני, 9 במרץ 2015

זכרונות מהודו: מומו צמחוני


לפעמים אני יכולה להיות איפשהו ולהריח ריח מוכר, או להרגיש פתאום איזושהי תחושה חזקה, 

שבשנייה יכולה לקחת אותי למקום אחר. לזיכרון רחוק. לחופשה. לגעגוע.


הקשר אצלי בין ריח לזיכרון הוא לא תמיד רציונלי ולפעמים מרגיש אפילו אקראי ולא ברור.
התחושה יכולה לפעמים להחזיק יום שלם, כשאני נמצאת פיזית במקום מסוים אבל בראשי אני נודדת וחוזרת לסירוגין.

חוזרת לגסט האוס בעמק פרווטי, הודו.


ופתאום אני שוב בטיול בהודו, בגסט האוס עם מרפסת השמש, על ההר הגבוה שמשקיף להימליה, 

שותה את הקפה של הבוקר.


וברגע אחר אני הולכת קילומטרים אחרי הסבתא הזקנה והיחפה שמובילה אותנו במעלה ההר לביתה.


ואז אני בכפר הקטן והפסטורלי שכולו ירוק מסביב, משחקת שש בש.



                               בעלה של הסבתא היחפה מחכה בסבלנות לארוחת הצהריים. מנאלי, הודו.

נהר הגנגס. רישיקש, הודו.

געגועיי לביריאני

ילדים שמחים בעמק פרווטי.

את המומו (כיסוני בצק ממולאים), מאכל טיבטי מסורתי, הכרתי לראשונה לפני שלוש שנים, כשטיילתי בצפון הודו. 


מוכרת מומו ברחוב. מקלוד גאנג', דרמסלה.


דרמסלה מיושבת ע"י טיבטים, ושם גם ביתו הראשי של הדלאי לאמה.


המומו יכול להיות מאודה או מטוגן, ולהגיע בהמון צורות ומילויים שונים. 

המתכון הזה הוא של מומו קלאסי במילוי כרוב, גזר ובצל,

עם טוויסט אסייתי של רוטב סויה וג'ינג'ר שמוסיף למילוי עוד טעם ומליחות.


טעים, כייפי ופשוט להכנה.


מצרכים: 
בצק:
2 כוסות (בערך 400 גרם) קמח
כפית אבקת אפייה
כפית מלח
כפית סוכר
1.5 כוסות מים פושרים   

מילוי:
כרוב
2 גזרים
בצל
כפית ג'ינג'ר מגורד
כף סויה
כוסברה


הוראות הפעלה:
מתחילים עם הבצק:
  • בקערה גדולה שמים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר ומערבבים.  
  • מוסיפים את המים ולשים את הבצק עד שנהיה מרקם חלק ואחיד.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח.
בזמן שהבצק נח, מכינים את המילוי:
  • חותכים את הבצל לחצי ופורסים לפרוסות דקות.
  • מגרדים בפומפייה את הכרוב, הגזרים והג'ינג'ר וקוצצים את הכוסברה.
  • מוסיפים לירקות כף סויה ומערבבים.
חוזרים לבצק:
  • חותכים את הבצק לחתיכות קטנות.
  • מרדדים עם מערוך על משטח מקומח את חתיכות הבצק לצורת עיגול קטן.
  • שמים כף מהמילוי בתוך העיגול של הבצק, מניחים אצבע במרכז המומו ומקפלים את הבצק באופן סיבובי.



אופציה נוספת (יותר פשוטה): מקפלים את עיגול הבצק לשניים, מהדקים את השוליים בעדינות עם האצבעות 
ולאחר מכן לוחצים אותן שוב עם מזלג.  
  • מכניסים מסננת אידוי לסיר גדול.
  • מוסיפים מים כמעט עד לגובה תחתית המסננת.
  • מרתיחים את המים בסיר, מניחים את המומו על המסננת, סוגרים את המכסה ומשאירים כרבע שעה עד שהבצק אינו דביק.


בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

הגיב/י כאן