יום ראשון, 22 במרץ 2015

אביב הגיע: ברוסקטת ירקות צלויים וגבינת עיזים


אין דבר יותר כיף מלהתארח. במיוחד אצל אנשים שאוהבים לארח.

פותחים לך שולחן מלא בכל טוב, מפנקים אותך, דואגים לך. 


בגט טרי זה אושר.

יש כמה אנשים בחיי שמסומנים אצלי כמארחים אידיאליים. תמיד יש אווירה, אוכל נפלא וחברה טובה.

בדרך כלל אחרי ביקור, אני יוצאת משם בטשטוש חושים מוחלט, כפתור פתוח ותחושה של אושר וסיפוק. 

בדרך הביתה לשנ"צ בהול.


גבינת בושה עיזים צרפתית.
  

תמיד אני מבטיחה לעצמי שיום אחד גם אני אארח ככה.
גם מהבית שלי ייצאו אנשים בלי יכולת לנשום, אבל עם שמחה בלב. 
כי אלו הם בסוף הזיכרונות הכי טובים.


חברה ואוכל אוכל וחברה.


המתכון מתאים למארחים מתחילים כמוני, וישמח כל אורח (חרוז אקראי, באמת).
 

מצרכים:
בגט
4 סלקים
בטטה
גבינת עיזים
ארוגולה
אגוזי מלך
שן שום
שמן זית
2 כפיות סוכר חום
חומץ בלסמי
 הוראות הפעלה:
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מקלפים את הבטטה ומזלפים עליה שמן זית ומלח גס.
  • על הסלקים מפזרים סוכר, מזלפים שמן זית ועוטפים בנייר כסף.
  • מכניסים את הירקות לתנור ל-40 דקות (או עד שהם רכים).
  • פורסים את הבגט לחתיכות עבות, מזלפים שמן זית ומכניסים לתנור/טוסטר אובן ל5 דק'.
  • מקלפים שן שום ומורחים על פרוסות הבגט החם.
  • כשהירקות בתנור רכים, מקלפים את הסלקים (בזהירות, חם) וחותכים אותם ואת הבטטה לקוביות קטנות.
  • מסדרים מעל כל ברוסקטה כמה קוביות סלק, בטטה, עלי ארוגולה.
  • מפוררים מעל את הגבינה ואגוזי המלך ומזלפים מעט חומץ בלסמי.


מי בא לאכול?

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

הגיב/י כאן