יום ראשון, 16 בנובמבר 2014

טעים ובריא: סלט קינואה רענן


סוף החופש וחזרה לימים ארוכים ומתישים, בניסיון לתמרן בין לימודים-בית-מלצרות-ללכת לפילאטיס-לראות חברות-לאכול נכון-לבקר את סבא וסבתא-ועוד מיליון דברים שאני רוצה וצריכה להספיק במהלך השבוע.


לצלם תמיד יש לי זמן.


לפני חצי שנה התחלתי (שוב) לעשות ספורט, אחרי יותר משנה של עצלות קשה מנשוא, כשחשבתי שאין סיכוי שאני יכולה לעשות יותר מלימודים-עבודה, כי יש גבול ואני צריכה גם לישון מידי פעם. 

בחיים לא האמנתי שאני אהיה מהאנשים האלה שקמים ביום שישי מוקדם בבוקר והולכים לעשות פילאטיס בשביל "לפתוח את היום". זה נראה לי לא ריאליסטי. זה רק לאנשים שיש להם המון זמן פנוי.



אבל, תאמינו או לא, היום אני אחד מהאנשים האלה. ואין לי זמן בכלל. 

                             


השנה החלטתי שאני הולכת להספיק לעשות את כל הדברים בטו-דו-ליסט שלי. או לפחות לנסות להספיק הכל.
לאכול נכון זה משהו שנהיה מאוד חשוב לי. כמובן שלא תמיד מיישמת באופן מלא, אבל המודעות רק הולכת וגוברת.



סלט תמיד היה בשבילי תוספת מצוינת לפחמימה. אף פעם לא ארוחה בפני עצמה. לפני כמה שנים התחלתי להזמין סלט לעיקרית במסעדות, כי נמאס לי להאביס את עצמי כל פעם במיליון קלוריות. הייתי נורא גאה בעצמי על האיפוק.

עד היום אני מרוצה מעצמי כשזה קורה. 


זיתים בשוק לוינסקי.

ואם כבר בשוק אז למה לא בורקס. ממשיכה לסתור את עצמי בלי בושה.


הקטע עם קינואה הוא שאם מכינים אותה ומתבלים כמו שצריך, עם התוספות הנכונות, אין שום צורך בפחמימה. היא טעימה ומשביעה, שלא לדבר על הערכים התזונתיים המעולים שיש בה, והרגשת הסיפוק כשאתה מרגיש שאתה נורא-נורא בריא.

טיפ: אני אוהבת להכין סלט ירקות (מלפפון עגבנייה) וטחינה בצד, ואז לערבב הכל יחד.



מצרכים:


קינואה
זיתים
אבוקדו
פלפל אדום/כתום/צהוב
בצל סגול
גבינת פטה עיזים 
אגוזי מלך
שמן זית
לימון
תוספת אופציונלית: חמוציות!

הוראות הפעלה:

*על כל כוס קינואה- טיפה פחות מ2 כוסות מים.
  • שוטפים את הקינואה במים קרים לפני הבישול ומסננים אותה לייבוש.
  • מחממים סיר עם שמן זית, מוסיפים את הקינואה ומערבבים מעט.
  • מוסיפים מים חמים ומערבבים את הקינואה. כשהמים מבעבעים מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה. רבע שעה והקינואה מוכנה. לא לשכוח להוסיף מלח.
  • חותכים את הפלפל, הבצל והזיתים לחתיכות קטנות, את האבוקדו והפטה לקוביות.
  • כשהקינואה פושרת (עדיף שלא תהיה חמה מידי כי אז הגבינה תימס), סוחטים חצי לימון, מזלפים מעל שמן זית, מוסיפים את הירקות, הגבינה ואגוזי המלך ומערבבים הכל יחד.
  • טועמים ומתבלים במלח-פלפל לפי הטעם (הגבינה והזיתים מלוחים אז כדאי לטעום לפני).

ארוחת צהריים במרפסת.

אז לכו "תפתחו את היום" עם סלט קינואה רענן. אני הלכתי לישון. בתיאבון. 




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

הגיב/י כאן